-10%

Airozon 14 ECO ozonanlæg, luftrenser

Airozon 14 ECO ozonanlæg og luftrenser producere høje niveauer af ozon i rummet, hvilket betyder at bakterier, skimmel og allergener ikke kan overleve. En af fordelene ved at behandle med ozon er, at det er en gas, som hurtigt kan synke dybt ind i interiøret, tøj, tekstiler og byggematerialer, hvor lugten oftest findes.

Kan også lejes: https://www.ditlevj.dk/udlejning/

Varenummer (SKU): 99610 Kategori:

Uanset om det drejer sig om hoteller og værelsesudlejning, ejendomsadministrationsselskaber, transportvirksomheder, bus- og taxaselskaber, bilforhandlere, biludlejningsfirmaer eller bådudlejningsfirmaer – en ozongenerator som Airozon® 14 ECO fra Trotec bør være en integreret del af virksomhedens rengøringsmaskineri i alle disse virksomheder.

Med totrinsjusterbar ozonudgang og timerfunktion til forvalg af behandling mellem 0 og 120 minutter giver Airozon® 14 ECO f.eks. effektiv lugtneutralisering i rum eller køretøjer samt desinfektion af indeluft og overflader. Både overnattende gæster og passagerer vil helt sikkert sætte pris på denne hygiejneservice med dens lugtfri frisklufteffekt.

Ud over effektiv fjernelse af ubehagelige lugte i tekstiler, polstring, betræk, gardiner eller tapet, f.eks. affaldslugt, kropslugt, røglugt, lugt fra kæledyr og husdyr eller urin, gør ozonbehandling med Airozon® 14 ECO det også muligt at fjerne mikroorganismer som f.eks. bakterier, skimmelsporer eller vira på overflader og i rumluften.

Anvendelsen af Airozon® 14 ECO er meget enkel og giver mange fordele, især i forhold til konventionelle rengøringsmetoder:

 • Automatiseret udrulning af behandlinger uden personaleforpligtelse
 • Meget tidsbesparende procedure
 • Også velegnet til uplanlagt hurtig indsættelse
 • Fungerer selv på svært tilgængelige steder, som ofte ikke kan nås med mekaniske metoder
 • Kan anvendes praktisk talt hvor som helst – der er kun brug for en stikkontakt
 • Desinfektion og lugtfjernelse uden rester og uden kemikalier

Funktionsprincippet for Airozon® ozongeneratorer

1. Til ozonisering anvender generatorer i Airozon®-serien den ilt, der findes i den omgivende luft som en molekylær forbindelse, til ozonisering.

2. Den omgivende luft suges ind af ozongeneratoren og udsættes for en elektrisk udladningsproces i enheden, hvorefter det biatomare iltmolekyle spaltes i to individuelle iltatomer som frie radikaler ved hjælp af den anvendte energi.

3. Den atomare oxygen rekombineres (A) med et oxygenmolekyle for at danne ozon.

4. Ozon er et meget stærkt oxidationsmiddel med et højt reaktionspotentiale og er derfor et effektivt reagens til nedbrydning af forstyrrende stoffer i luften. De radikaler, der er bundet i ozonmolekylet, frigøres fra molekylforbindelsen (B) og reagerer med alle stoffer i luften, selv om de kun er til stede i meget lave koncentrationer. Denne oxidative nedbrydning af luftbårne og stationære forurenende stoffer (f.eks. i gulve, vægge og lofter) medfører lugtneutralisering og desinfektion ved at dræbe virus, bakterier, skimmelsvampe og mikroorganismer med kræftfremkaldende og allergifremkaldende virkninger.

5. Som følge af oxidation af oxygenatomer med reaktionsstoffer sker der en omdannelse af ozonmolekylerne til oxygenmolekyler.

6. På grund af deres metastabile forbindelse henfalder ikke-oxiderede ozonmolekyler også tilbage til ilt efter et vist tidsrum uden at efterlade skadelige rester. Indendørs er ozonens halveringstid under typiske forhold normalt mellem 30 og 60 minutter, hvilket betyder, at ozonkoncentrationen i indeluften naturligt mindst halveres hver time.

7. Teknisk iltregenerering: Ozongeneratorer med en integreret cyklus til iltregenerering, såsom Airozon Supercracker, kan reducere varigheden af den naturlige ozons nedbrydning til ilt (6) betydeligt ved at fremskynde processen betydeligt gennem aktiv iltkonvertering af ozonet.

Hvorfor er Airozon® ozonisering så effektiv?

Ozon er et af de kraftigste naturligt forekommende steriliseringsmidler i verden og er på grund af sine baktericide, virucide og sporicide desinfektionsegenskaber et effektivt middel til at fjerne mikroorganismer som bakterier, sporer og virus.

I naturen dannes ozon i højere luftlag af ultraviolet stråling fra solen og i jordoverfladen, f.eks. som følge af lynnedslag eller vandfald. Luft og vand bliver løbende renset af denne naturligt forekommende ozon. De højeste naturlige ozonkoncentrationer findes ved kysten eller i alpine områder og skove – steder, hvor man automatisk føler sig frisk og frisk. Menneskets lugtesans er i stand til at registrere ozon selv i meget lave koncentrationer på 0,1 til 0,2 partikler pr. million (parts per million – ppm).

Stærkt oxidationsmiddel til fjernelse af bakterier og lugte

På grund af sin høje oxideringskraft er ozon også meget reaktivt over for lugtproducerende molekyler og ændrer deres kemiske struktur, hvorved der dannes lugtneutrale molekyler og luften renses. Derfor er anvendelse af ozon i luften en hurtig og effektiv metode til varig fjernelse af selv de mest genstridige lugte. Den ozon, der genereres af Airozon®, ødelægger også smitsomme vira, bakterier og bakterier på overflader og i luften i rummet ved at diffundere gennem proteinskallen ind i kernen af nukleinsyre, hvor den ødelægger det virale RNA.

Ozon, der produceres teknisk i store industrianlæg, anvendes derfor fortrinsvis til drikkevandsbehandling, desinfektion og behandling af svømmebassinvand, til vandbehandling i fødevare- og drikkevareindustrien eller til behandling af køle- og procesvand. Men ozon anvendes også til blegning af f.eks. papir og tekstiler.

Det, der er nyttigt for industrien i stor skala, kan også give mange fordele for din virksomhed i mindre skala:

Da ozon teknisk set genereres af Airozon®-ozongeneratoren, kan ozon anvendes meget fleksibelt på ethvert ønsket sted til oxidativ desinfektion og lugtfjernelse – det er netop anvendelsesområdet for Airozon®-ozongeneratorerne fra Trotec, som de er udviklet til.

Airozon® ozonisering eliminerer også effektivt virus og bakterier

Airozon® ozondesinfektion af hotelværelser, ferielejligheder, udlejningsbiler, både eller taxaer koster hverken mange penge eller tid, men efterlader et steriliseret miljø uden bakterieforurening og smitterisiko og dermed en betryggende følelse af velvære for gæster, lejere, kunder, beboere eller besøgende. Sammenlignet med arbejdskraft- og personalekrævende sprøjte- og tørre desinfektion kan ozon desinfektion være fuldt automatiseret og uden brug af yderligere kemikalier.

I Corona-tider kan du tilbyde dine kunder et vigtigt hygiejnisk ekstra tilbud ved at sterilisere hotel- og konferencerum, lejligheder eller boliger, f.eks. bilers interiør, hygiejnisk for bakterier på overflader og i luften indendørs. Og selv “efter Corona” vil dine kunder sætte pris på Airozon®–ozoniseringen, fordi det behandlede interiør forbliver så behageligt lugtfrit!

Fordele for praksis:

 • Praktisk kompakt enhed til desinfektion og lugtneutralisering med variabelt justerbar ozonudgang
 • Overskueligt kontrolpanel – nem håndtering
 • To-trins justerbar ozonudgang på 7.000 eller 14.000 mg/h
 • Timerfunktion til forvalg af behandling fra 0 til 120 minutter
 • Koronaudladning ved hjælp af dobbelt dielektrikum på keramisk basis
 • Integreret forfilter af rustfrit stål forhindrer forurening af de interne komponenter

Fjern-daarlig-lugt-i-baad.pdf