Inkl. moms Skip to main content

Først, hvad er ozonbehandling?

En ozongenerator producere høje niveauer af ozon i rummet, hvilket betyder at bakterier, skimmel og allergener ikke kan overleve. En af fordelene ved at behandle med ozon er, at det er en gas, som hurtigt kan synke dybt ind i interiøret, tøj, tekstiler og byggematerialer, hvor lugten oftest findes.

Ozongenerator eller luftrenser – hvad er forskellen?

Den grundlæggende forskel mellem en ozongenerator og en luftrenser ligger i teknologien. En luftrenser renser kun luften der passerer gennem den, mens en ozongenerator har evnen til at rense et helt rum, ved at sende ozon ud i rummet, og derved fjerne forureninger og lugt ved kilden – f.eks. inde i klæder og sprækker.

En luftrenser er god, når det drejer sig om at afskaffe partikler i luften, for eksempel støvpartikler fra renovering, dyr og lignende.

En ozongenerator derimod er bedst til at løse et problem, som helst ikke skulle genopstå. Ozongeneratorer er gode til at fjerne uønsket og ubehagelig lugt – men også virus og bakterier kan bekæmpes mere effektivt med ozon. Den er særlig velegnet til fjernelsen af røglugt efter en tidligere ejer af et hus, eller fjernelsen af lugten fra skimmelsvamp, efter en fugtskade, som sidenhen er blevet repareret.

Desuden er ozon apparater særdeles egnet til at fjerne en lugt man ikke ved hvor kommer fra, eller lugt som er næsten umulig at fjerne med at rengøringsmidler. Det skyldes at de hhv. kan trænge ind til kilden til lugten (måske inde mellem gulvbrædderne), og kan nedbryde de genstridige molekyler der skaber lugten (f.eks. fra kattetis).

Forberedelser inden ozonbehandling

Inden en ozonbehandling påbegyndes bør visse forberedelser foretages.

  • Luk udluftningsskakt i de rum der behandles.
  • Åbn skabe, garderobe, skuffer osv. så ozonet nemmest kan nå omkring.
  • Hæng lugt forurenet tøj op i rummet, så det bliver udsat for en direkte behandling.
  • Fjern dyr og planter fra rummet.
  • Tætne sprækker og døråbninger eller afskærm evt. med plastik.

Under ozonbehandlingen

Det vigtigste ved behandlingen er at lade ozonet arbejde alene. Derfor skal du ikke gå ind i rummet under behandlingen. Vent også mindst to timer efter afslutningen af ​​behandlingen, inden du går ind i rummet igen. Sørg også for, at rummet ikke er tilgængeligt for mennesker eller dyr, mens behandlingen er i gang. Ozon kan være irriterende ved høje koncentrationer, og ved lang tids eksponering.

Vær også opmærksom på den karakteristiske friske duft af ozon, hvis du er i et nærliggende rum til ozonbehandlingen, da dette er et tegn på, at der er en lækage. Når man overeksponerer ozon, begynder den at irritere øjne, hals og næse. Hvis dette sker, skal du forlade rummet straks.

Efter ozonbehandlingen

Vent altid mindst to timer efter afslutningen af ​​behandlingen, så ozonet forsvinder, og alle nedbrudte stoffer kan spredes i luften. I nogle tilfælde kan en lille lugt af ozon fortsætte i nogle få timer. Men denne lugt er fuldstændig harmløs og vil falde med tiden, indtil den er helt væk.

Hit enter to search or ESC to close